Voedingsmiddelen

Bent u werkzaam binnen de voedingsmiddelenindustrie en worstelt u ook met het vinden van genoeg personeel? U bent niet de enige en wij zijn hier om te helpen.

Te weinig mensen?

Pas enkele jaren terug waren mensen bang dat robots al hun banen zouden overnemen. In de huidige situatie zijn er niet genoeg mensen voor alle banen die beschikbaar zijn. In het bijzonder in de voedingsmiddelenindustrie waar de meeste banen op de werkvloer bestaan uit repeterend werk dat zowel fysiek als mentaal zwaar is. De meeste mensen willen niet meer dat werk doen. Zelfs de arbeidsmigranten kiezen vaak voor ander soort werk. Zelfs als ze ervoor kiezen om binnen de productie te werken is het altijd nog maar de vraag voor hoe lang. Wanneer ze ergens anders iets meer kunnen verdienen dan gaan ze daar werken. Dit zorgt voor enorm veel problemen voor de productie/plant/technisch/fabriek manager wiens taak het is om de productie zo goed mogelijk blijft draaien. Tegenwoordig zijn de meesten meer bezig met het vinden van genoeg personeel dan met hun eigenlijke taken. Dit heeft een groot effect op de productieresultaten.

Robots & cobots en waarom?

Het hoeft niet zo te zijn. SICA packaging & robotics gelooft dat mensen en robots/cobots kunnen en moeten samenwerken om het beste resultaat te behalen. Mensen moeten focussen op taken die meer creativiteit, veelzijdigheid en intelligentie vereisen. Dit heeft daarnaast ook een positieve invloed op het werkgeluk waardoor werknemers eerder geneigd zijn om bij een bedrijf te blijven werken. De repeterende handelingen zoals palletiseren, casepacken en andere pick & place taken kunnen door robots of cobots overgenomen worden. Ze zijn gebouwd om continu hetzelfde te doen zonder vergissingen te maken. Mensen zijn dat niet.

Hoe verder?

In een ideale wereld zou ieder bedrijf zijn gehele proces automatiseren. Helaas is het niet zo eenvoudig. Automatiseren vereist investeringen, tijd en kennis. Met meer dan 60 jaar ervaring, begrijpen we dit volledig. Wij denken samen met onze klanten en geven advies waar te beginnen met automatiseren en hoe bepaalde processen ook eventueel anders kunnen om geld te besparen, efficiënter en productiever te produceren.

Als u een kennismaking met een van onze experts wilt inplannen, klik dan op onderstaande knop. Tot snel!

Neem contact op